[ivcs]
Type: article
Parent page: Populært og gennemprøvet
[/ivcs]

Bulderby. Navnet på en lille fiktiv by i Småland i Sverige har sat sig fast på nethinden hos stort set alle danskere. Bulderby er hovedby i mange af den verdenskendte forfatter Astrid Lindgrens børnebøger, og i dag ved vi, at det hele udsprang fra hendes egen barndomsby, Vimmerby, som også ligger i Småland.

I dag er Vimmerby centrum for et stort oplevelsesunivers med Astrid Lindgrens univers som ramme, og vi vil anbefale jer at tage en tur til Vimmerby, hvis I vil opleve den dejlige verden, som Astrid Lindgreb skabte. Her er der oplevelser for store og små – og et besøg vil gøre jeres læsning af bøgerne om Pippi og alle børnene i Bulderby ekstra spændende, når I sammen med børnene tager fat på bøgerne igen efter besøget.

Nemt at nå i bil

Det er nemt at nå Vimmerby i bil, og Astrid Lindgren-universet er derfor et oplagt mål for en lille sommertur i bil til Småland, der ud over Vimmerby byder på dejlig natur og ursvensk hygge.

Turen til Vimmerby er på omkring 420 km i bil målt fra København, så det er absolut overkommeligt, også selv om I kommer fra provinsen. Hvis børnene ikke kan klare hele turen på en gang, er der jo god anledning til at tage en overnatning på vejen. Måske på et stort hotel, men hvorfor ikke i stedet vælge en lille hyggelig kro, som der stadig er mange af i Sverige?

Mange muligheder for aktiviteter

Astrid Lindgrens verden i Vimmerby er ikke et museum, men et sted, hvor I og børnene kan lege og opleve Pippis Villa Villekulla sammen, eller gå på opdagelse i tunnellerne under Mattisborgen. Bulderby er der også og legeladen i Katholt. I vil også møde mange af figurerne fra bøgerne i levcende live, og det vil garanteret være en stor oplevelse for børnene – sådan at stå ansigt til ansigt med dem, de har fulgt i bøgerne.

God tur til Vimmerby!