Der findes mange myter om at tage på bilferie, men ikke alle er sande. Her skal vi kigge lidt nærmere på nogle myter om bilferie, og se om vi måske kan aflive nogle fordomme om, hvordan det egentligt er at tage på bilferie i dag.

Bilferie er et klimavenligt feriealternativ

Dette er faktisk rigtigt! At tage på bilferie er et klimavenligt feriealternativ, når man sammenligner med at tage på ferier, der kræver at man rejser med fly. Det kan for eksempel være ferier til varmere himmelstrøg. Der er dog muligt at rejse udenlands med bil, og der er mange, der har fået øjnene op for de mange fordele ved at tage på bilferie i Europa.

Bilferier er kedelige!

Dette passer ikke. Bilferier behøver nemlig slet ikke at være kedelige. En af de mange fordele, ved at tage på bilferie, er, at man kan opleve mange spændende ting undervejs, og gøre selve rejsen til en del af ferien. Det giver mulighed for at planlægge flere ferier i en og samme ferie. Du kan besøge flere byer og lande, finde spændende kulturbegivenheder og arrangementer undervejs og lave mange gode stop for en helt uforglemmelig ferie.

Det er nemlig virkelig fleksibelt at tage på bilferie, man laver sin egen ferie. Der er meget, der kan planlægges i forvejen, men man kan også med fordel ændre disse planer undervejs, og have en meget mere fleksibel og sjov ferie. Det er muligt at ændre ting med kort varsel, fordi man ikke skal forholde sig til flytider og deadlines. Når man er på bilferie, er man sin egen herre, og bestemmer selv, hvilket tempo den skal gå i. Det er en stor fordel for jer, der måske rejser med børn og har brug for lidt ekstra fleksibilitet i skemaet for at få ferien til at hænge sammen på en god måde.

Det åbner dog også op for, at man kan få indfald og gøre sjove ting, som man har lyst til. Hvis man lige pludseligt opdager noget eller får lyst til at gøre noget helt andet, end det der var planlagt, så er der heldigvis muligheder for det – fordi man selv bestemmer. Derfor er bilferier langt fra kedelige.

Bilferier giver mere kvalitetstid

Dette er rigtigt. Når man tager på bilferie, så er det faktisk en måde at feriere på, der giver mere tid med partneren eller familien. Man er ‘fanget’ i en bil sammen, og dermed så kan det sætte gang i nogle gode samtaler, men også leg og sjov. Der er nemlig mange ting, man kan gøre på selve bilturen af ferien, der gør det hele meget sjovere.

Det er ikke muligt at blive underholdt på selve bilturen

Dette passer ikke. Der er nemlig masser af gode games som man kan benytte sig af undervejs. Det er en god ide at være lidt forberedt, og downloade for eksempel film og TV-serier, inden I tager afsted, så I ikke skal bruge unødvendigt meget mobildata på at streame ting. Når du har brug for god og aktiv underholdning undervejs, kan du med fordel tjekke spilloglek.no/ ud for gode spil.

Hvis bilferien bliver lidt dyrere, end forventet, kan du også kigge på lånekalkulator.info for god information om finansiering på nettet.