Med bilen til England

[ivcs]
Type: article
Parent page: Bilferie er frihed og familiehygge
[/ivcs]

Har I mod på at prøve at køre i venstre side af vejen, er der ikke noget, der skal hindre jer i at tage bilen med til Storbritannien og prøve en bilferie der. Det forenede kongerige med England, Skotland og Wales rummer helt fantastiske oplevelser, som kan opleves fra bilen.

Ingen grund til nervøsitet

En del er lidt nervøse for at skulle køre i venstre side, hvis de vælger at tage på

bilferie i Storbritannien, men erfaringen viser, at det går meget hurtigt med at lære denne form for kørsel.

Er man meget nervøs for venstrekørslen, kan det måske gøre det hele lidt nemmere, hvis man lader sin egen bil stå i lufthavnen også tager flyet til England, hvor I så i stedet har lejet en bil. Så får I en bil, der er født til venstrekørsel – det vil i alt væsentligt sige, at rattet sidder i højre side, så man får den samme køreposition i forhold til de andre på vejen, som vi har i en bil beregnet til højrekørsel, hvor rattet sidder i venstre side.

Når man lige har vænnet sig til at skifte gear med venstre hånd, er det ikke noget problem – hvis I da ikke vælger en lejebil med automatgear!

En masse rundkørsler

Englænderne var nogle af de første, som for alvor begyndte at anlægge rundkørsler ved mange vejkryds – og indtil vi selv begyndte at lave rundkørsler alle vegne, var det en af de forskelle på kørsel i Danmark og Storbritannien, som man lagde mærke til. I dag er vi også vant til mange rundkørsler herhjemme, så det er ikke noget problem. Det eneste, man nok lige skal vænne sig til og aktivt huske på, er, at man skal holde øje med medtrafikanter, som kommer fra højre i rundkørslen i stedet for fra venstre, sådan som vi er vent til. Men efter kort tid går det helt af sig selv.