Klassiske spil du aldrig bliver træt af

Vi lever i en generation hvor der hele tiden bliver videreudviklet på nye ting, heriblandt også spil. I dag findes der utallige spil på diverse platforme, hvorfor vi sommetider kan glemme de helt gamle klassikere som ligger gemt bagerst i skabet. Klassikere som krydsord og kabale, der er perfekt at have med på farten, og som giver anledning til timevis af underholdning hvad end det er alene eller i selskab med andre.

Krydsord

Krydsord er en sjov hjernevrider, hvor du virkelig kan blive sat på arbejde når du skal finde løsningsordene ud fra de forskellige ledetråde. Det er en evig klassiker som særligt er velegnet til bilferien eller i flyveren. Kryssord findes i mange forskellige varianter og det er derfor muligt at prøve kræfter med flere forskellige kategorier, så du hele tiden kan holde hjernen i gang og udfordre dig selv. I dag findes der også krydsord online så du ikke behøves en kuglepen og et underlag når du er på farten. Samtidig behøves du ikke stresse over at skulle nå at blive færdig, da man altid kan lægge sin krydsord fra sig, gruble over det svære ord, og så vende tilbage igen.

Hvis du endnu ikke har prøvet krydsord før, kan du starte ud med en af de nemmere udgaver og senere bygge dit niveau og sværhedsgraden op. Har du børn, kan det også være en god læring samt underholdning for dem at begå sig i kast med krydsord. Hermed kan de i en tidlig alder lære at finde på nye synonymer og sammensætninger og således samtidig øge deres ordforråd.

Kabale

Du kender måske allerede til den originale syvkabale, men der findes faktisk mange flere sjove og populære kabal spill. En kabale kræver ikke andet end et enkelt spil kort, og er derfor nem at begive sig ud i, hvis du har tid til overs og ønsker at fordrive den på en underholdende måde. Napoleon kabale minder på mange måder om syv kabalen, da formålet om at få kabalen til at gå op er den samme. Den afviger dog ved at have 8 rækker samtidig med at alle kort er åbne. Napoleon kabalen er derfor god til dig som ønsker lidt variation, og udfordre dig selv. Har du allerede mestret både syv kabalen og napoleon kabalen flere gange, kan du også prøve den populære ederkop kabale. Denne type kabale er langt sværere at få til at gå op, og kræver både held og dygtighed for at vinde.