Hvordan kan man sørge for at holde sig aktiv under bilferien?

At holde sig aktiv og fortsat holde formen under en ferie kan være noget af en udfordring, da det ofte ender ud i ren afslapning på stranden og store is. Særligt udfordrende kan det være hvis man er på bilferie, da mange af timerne bliver brugt siddende. Ferie bør dog ikke skulle komme imellem din sundhed, og både afslapning og motion kan sagtens lade sig gøre. Læs med her, og bliv klogere på hvordan.

En sund livsstil handler i bund og grund om at skabe en balance hvor der også skal være plads til nydelse og velvære. Det skal derfor ikke være et ærgerligt gøremål at skulle træne eller spise sundt, men derimod blive en fast implementering i din hverdag hvor det fungerer for dig.

Planlæg et træningsprogram

For at sikre dig at du får trænet regelmæssigt på ferien kan det være en fordel at planlægge et treningsprogram hjemmefra. På den måde ved du for hver dag, at du skal gøre plads i kalenderen til at kunne få dette gjort. Det behøves ikke være noget længerevarende træningsprogram der skal tage flere timer, men omkring 30 minutters motion dagligt anbefales. Har du svært ved at sammensætte et overskueligt træningsprogram kan du finde masser af hjælp online til forskellige øvelser som hjælper dig godt på vej.

Alternativ træning

Hvis du ikke har mulighed for at udføre et helt træningsprogram fordi du er på farten hele dagen, findes der også mange andre alternative træningsmetoder. I stedet for at køre hele vejen op på toppen af et bjerg kan i eventuelt vandre det sidste stykke, eller kombinere det med løb eller sprint. Flere steder tilbydes der også udflugter som sørger for at øge dit aktivitetsniveau heriblandt træklatring. Når man sidder i en bil mange timer for at udforske flere områder, kan det sommetider være rart at gøre det udefra. Udforsk naturen, og kom ud og bevæg dig så du ikke sidder stille hele dagen.

Track dine kalorier

Når man er på ferie, kan det sommetider være svært at skabe det samme overblik over sit kalorieindtag som derhjemme. Med en kalulator kan du holde øje med hvor mange kalorier du dagligt indtager, så du hele tiden holder det på et stabilt niveau, og derved undgår et for stort kalorieoverskud. Samtidig er det også anvendeligt i situationer hvor du ønsker at beregne din BMI og fedtprocent.