Husk underholdningen på kør-selv-ferien

Mange mennesker holder af at tage på bilferie, og det er der da også flere gode grunde til. Her dykker vi ned i, hvad I kan overveje af underholdning til bilens passagerer, for en tur til eksempelvis Sydfrankrig tager mange timer, og da gælder det om at have forberedt sig, så selve kørslen ikke bliver for kedelig. Læs med her og få gode tips.

På en bilferie bestemmer man selv tempoet og kan holde pauser, når man vil. Kommer man forbi noget spændende, er man fri til at tage den næste afkørsel og køre tilbage og se nærmere på sagen. Når man når frem til destinationen har man bilen og kan køre ud og se de lokale seværdigheder fremfor eventuelt at leje en bil.

Brug tiden på et spil

For bilens voksne passagerer kan det være en mulighed at spille eller oddse, hvis man keder sig, når man kører afsted på den tyske Autobahn. På Oddstips.io kan du få inspiration til, hvor du kan oddse. Der findes også andre steder, men på denne side får du et pænt udvalg.

Børnene kan spille på deres tablets, og de vil med stor sandsynlighed elske at få lov til at spille mange timer i træk. På bagsædet kan man desuden variere underholdningen med et spil skak eller backgammon i rejsestørrelse, hvis man trænger til en pause fra skærmen. Børn må ikke spille Keno, men de voksne må gerne, og hvis du vil, kan du læse mere om spillet her.

Sæt en god film på iPad’en

Som passagerer kan det også være en mulighed at se film på sin tablet, computer eller telefon. Der er mange gode film, man kan vælge, og på samme måde som på en flyvetur går tiden langt hurtigere, når man ser en god film. Hjemmefra kan I planlægge, hvilke film I kunne tænke jer at se og eventuelt hente nogle af dem ned, så I ikke er afhængig af netforbindelse.

Quiz er sjovt for alle

Endelig kan det også være værd at overveje en quiz eller to. Her kan også bilens fører være med, hvis en af passagererne agerer quizmaster og styrer slagets gang. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan quizze om, uanset om I vælger en model med generelle spørgsmål eller en quiz med et tema.

Når det gælder temaquiz, kan I for eksempel vælge en Harry Potter-quiz, en filmquiz eller en quiz om den legendariske serie Venner. En fodboldquiz kan også være en mulighed, muligvis primært hvis der er tale om voksne eller større børn. Gæt-en-sang-quiz er også altid populær.

Der er altså flere ting, man kan overveje til underholdningen på kør-selvferien, og ganske givet også flere end dem, vi har belyst her. Hvis du har læst med hertil, får du et ekstra lille tip, nemlig lydbøger. Find en lydbog, som alle bilens passagerer kan lytte med på, for da hører I det samme og kan efterfølgende tale om bogen og jeres oplevelse af den. Tilbage er der blot at sige god tur, og kør forsigtigt.