[ivcs]
Type: article
Parent page: Bilferie er frihed og familiehygge
[/ivcs]

Selv om det i dag næsten er blevet hverdag at tage på bilferie, er der alligevel nogle gode råd, som det kan være godt at huske på, inden I kører afsted med ungerne på bagsædet på vej til sommerens dejlige oplevelser.

Det vigtigste er at have sine forsikringspapirer i orden. Hvis din bil er lovformeligt ansvarsforsikret, har du fået et grønt kort som bevis på dette, og det er en god idé at have med. Ret beset skal du ikke have det med i EU landene og de lande, der har indgået EU-lignende aftaler med EU (fx Norge), men har du det med, kommer du i hvert fald ikke til at savne det. Skal du afsted til lande uden for EU, skal du have kortet med i fysisk form.

Det røde forsikringskort

Hvis din bil er kaskoforsikret, kan du få et rødt, tilsvarende forsikringskort, der giver dig ret til autohjælp, hvis du skulle komme ud for et uheld med bilen på din ferie i udlandet. Tidligere var kortet altid et fysisk kort i karton, men i dag kan du nøjes med at downloade en app, som du kan have på din smartphone. Det gør det hele lidt nemmere – du kan også tilkalde hjælp via app’en.

Det er SOS International, der sørger for, at du får hjælp, hvis I bliver indblandet i et trafikuheld på ferieturen i udlandet. Hjælpen kan være at blive bugseret til et værksted, måske få en lejebil, så I kan komme videre, eller hvad der ellers kan være brug for. Med app’en kan I nøjagtigt oplyse, hvor I befinder jer – det kan ikke altid være så let at finde ud af på en udenlandsk lande- eller motorvej.

Husk registreringsattesten

Skal I til udlandet, skal registreringsattesten på bilen med i fysisk form. Den kan I blive bedt om at vise, og derfor skal den altid være med. Husk at tage den med ud af bilen, når I går fra den.