Glem ikke Harzen

[ivcs]
Type: article
Parent page: Populært og gennemprøvet
[/ivcs]

Det lyder måske banalt, men vi siger: Glem ikke Harzen, der med sine mange smukke byer, som eksempelvis Goslar og Wernigerode kan danne rammen om en hyggelig ferie, hvad enten det er vinter eller sommer – eller for den sags skyld efterår eller forår. Alle årstider byder på noget smukt i de bløde, ikke så høje bjerge.

For alle aldre

Harzen byder på seværdigheder og oplevelser for alle aldre. For mange danskere var Harzen det første udenlandske turistmål, fordi området var nemt at nå med bil, og danskerne slog lejr på en af de mange campingpladser i området. I dag kommer de samme danskere der stadig – nogen i egen bil , eller med bus.

For børnefamilierne er Harzen et oplagt rejsemål, fordi vi kan køre derned på en kort dag, og der er muligheder for mange slags overnatning. Er man til campinglivet, er der gode pladser at vælge imellem, og er man til hotel, er der hoteller i alle prisklasser til rådighed. Hvad enten man vil bo midt i Goslar og nyde den smukke gamle by med de mange bindingsværkhuse, eller man vil uden for byerne i hotelkomplekser, hvor der er masser af muligheder for unge og ældre, familier og enlige. Air BNB er der selvfølgelig også, men er man til det mere hyggelige, kan vi anbefale at prøve en af de mange familiepensioner, hvor en familie lejer nogle værelser ud og serverer morgenmad. Lidt mere hotel end bed & breakfast, men typisk en del billigere end et rigtigt hotel.

Naturen kalder

Er man ikke til at vandre rundt i byerne og se på gamle huse flere dage i træk, kan vi anbefale at benytter nogle af de mange muligheder for vandreture, som Harzen byder på. Der er stier i bjergene og skovene, som fører jer gennem den smukkeste natur, og terrænet er ikke mere vanskeligt, end at børnene også kan være med.