Vi danskere elsker at tage på ferie til varme lande, men vi er blevet mere og mere klimabevidste og det fører til, at vi leder efter andre måder at rejse på. Bilferie og interrail er alternativer, der er blevet meget populære, og det lader dig bestemme over rejsen på en helt anden måde. Her skal vi se lidt nærmere på bilferie som et klimavenligt alternativ.

Har du en klimavenlig bil?

Det er først og fremmest meget relevant, at man har en klimavenlig bil, hvis man gerne vil på klimavenlig bilferie. Det er måske lidt ambitiøst at starte ud med en bilferie gennem Danmark eller Europa med en gennemsnitlig elbil, men det er muligt med en hybridbil. Det er uanset, hvordan man regner det ud, mere klimavenlig end en flyrejse, og derfor er lidt mere lokale ferier langt mere klimavenlig end en ferie til varmere himmelstrøg.

Vi skal finde nye måder at rejse på, hvis vi vil leve en mere klimavenlig livsstil. Det nytter ikke noget, at man køber økologisk og sorterer sit affald, hvis man alligevel tager på flere varme ferier om året, og bruger fly som primært transportmiddel. Det skal vi i høj grad lave om på, hvis vi vil, at den situation vi står i med global opvarmning, skal ændre sig. Derfor er det også meget vigtigt, at man undersøger mulighederne for en mere miljøvenlig bil til bilferien, hvis man vil have et ekstra boost på klimavenligheden af ens ferie. Så kan man rejse med god samvittighed.

Rejs med et formål

Nogle gange, kan det være sjovt at rejse på bilferie med et andet formål end å bruke butikker. Det behøver ikke være slutdestinationen, men noget man skal se eller lave på vejen, så rejsen i sig selv også bliver en begivenhed. Det kan for eksempel være en kulturoplevelse, som et teaterstykke, en ballet eller måske til og med en opera, som I skal se. Det kan gøre turen lidt mere spændende. Det kan dog også være sportsbegivenheder i Danmark eller i Europa. Følger du for eksempel et lokalhold i fodbold? Så kan bilferien være en god anledning til at følge dem. Følg med på lokalbold.dk/, så du kan planlægge din bilferie efter, hvor dit favoritlag skal spille.

Underholdning undervejs

Det kan hurtigt blive meget ventetid på en biltur, og derfor er det en god ide at planlægge underholdning undervejs. Man har jo også brug for en pause med god afkobling, hvis man er den, der kører. Så er det godt, at man har underholdningen i sin egen lomme. Din smarttelefon er genial, når du har brug for underholdning her og nu, og dette er godt at have med på en lang bilferie, og gør det hele lidt sjovere – også ventetiden. Der er masser af sjove og spændene spil at vælge imellem, så du er garanteret aldrig at kede dig, når du holder pause og har brug for lidt god underholdning.

kasinobonus.guru/ finder du alle de spil, du kan drømme om med gode bonusser, så bilferien bliver lige lidt sjovere.