Bilen giver frihed på ferien

[ivcs]
Type: article
Parent page: Bilferie er frihed og familiehygge
[/ivcs]

Ferie i bil er en af de allermest populære ferieformer blandt danskerne. Af opgørelser fra Danmarks Statistik kan man se, at omkring 1,2 mio. danskere hvert år kører på ferie i bilen, og en af grundene til, at denne ferieform er så populær, er formentlig, at bilferie giver en masse frihed.

Som bilturist er man fri til selv at bestemme hvilken destination, man sætter kursen imod. Så hvad enten man er til ferie i Skandinavien, i Danmark, sydpå eller måske i England, så har man alle muligheder med sin egen bil.

De mest populære feriemål i bil

Danskernes foretrukne bilferiemål er Italien, som det har været tilfældet i rigtig mange år. Her finder man en smuk natur, som varierer enormt fra nord til syd, så man kan altid finde en egn i Italien, som man kan lide. Dertil kommer, at italienerne laver fantastisk mad, og de smukke byer rummer kulturminder fra fortiden og helt op til nutiden.

Dem, der ikke vil køre til Italien, kører ofte i stedet til Tyskland eller Frankrig, som er henholdsvis den anden- og tredjemest populære destination. Mange er for alvor ved at få øjnene op for Tyskland som rejseland igen, og mange har fundet ud af, at det egentlige Tyskland ikke kun er Berlin, men lige så meget de mindre byer og naturen. Harzen var målet for mange danskeres første udenlandsrejse, og nu er det kønne område med de charmerende bjerge og smukke bindingsværksbyer igen ved at blive populært.

Frankrig har som Italien en meget varieret natur, og har på samme vis en stolt kulinarisk tradition, så også i dette land er der alle muligheder for at få en dejlig bilferie.

Men i dag vælger mange også at blive i Danmark og nyde bilturene til de små provinshoteller, campingpladser og gamle kroer, som der findes et hav af. Bilen giver frihed til at vælge, lige hvad man har lyst til.